Συνταγές | ΙookGreek

Κοτόπουλο με αγκινάρες και κρεμώδη σάλτσα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες, από τα χοντρά τους φύλλα, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το χνούδι τους. Τις βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει η πέτσα τους. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, το κρασί, το δεντρολίβανο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το φαγητό 50΄. Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει, το μεταφέρετε με  τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα. Το διατηρείτε ζεστό.
  3. Έπειτα βάζετε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τον μισό άνηθο ή το μαϊντανό και τα καρότα. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις προσθέτετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοψήνετε 25’ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και κουνάτε να πάει παντού. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με τις αγκινάρες και η σάλτσα του.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
75'
6

Υλικά

  • 6 φιλέτα κοτόπουλου με την πέτσα (χωρίς το κόκαλο)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 6 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 3 πατάτες χοντροκομμένες
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο