Λιχουδιά του Σαββατοκύριακου - Τάρτα με λαχανικά και τυριά
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνετε όλα το υλικά για τη ζύμη προσθέτοντας το αλεύριλίγο-λίγο μέχρι να γίνει εύπλαστη και όχι πολύ σφικτή. Την ανοίγετε σε φύλλο χοντρό και την απλώνετε σε στρογγυλό ταψάκι ή πυρίμαχη φόρμα διαμ. 24-25 εκ. περίπου.
Κόβετε τα καρότα σε κυβάκια ή λωρίδες και τα κολοκυθάκιασε ροδέλες. Τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε πολύ καλά. Κόβετε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί σε λίγο λάδι. Τα στρώνετε πάνω στη ζύμη.
Τρίβετε τα τυριά και τα σκορπίζετε από πάνω. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνετε. Ψήνετε την τάρτα στους 180 °C για μία ώρα περίπου.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
80'
6
Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει ( μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή αλλά εύπλαστη)
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
½ κιλό κολοκυθάκια
3 καρότα
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
500 γρ. τυριά που λιώνουν (ένταμ, κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο και λίγη φέτα ή ανθότυρο)