Απολαυστικά και ελαφριά - Λαζάνια με ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα και σάλτσα βασιλικού
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα βασιλικού ως εξής: χτυπάτε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού με το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, τη ζάχαρη και το ταμπάσκο.
- Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο ταψί και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Τοποθετείτε μέσα μία στρώση λαζάνια και περιχύνετε με τη σάλτσα βασιλικού. Τοποθετείτε φετάκια μοτσαρέλας και ροδέλες ντομάτας. Στρώνετε κατόπιν άλλη μια φορά λαζάνια, σάλτσα βασιλικού και πάλι μοτσαρέλα και ντομάτα.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Από πάνω τοποθετείτε ροδέλες φρέσκιας ντομάτας και τελειώνετε με φετάκια μοτσαρέλας. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 55΄-60΄. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.
Tip. Mπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με κασέρι.