Κάτι γλυκό στα γρήγορα - Τηγανητές μπανάνες με μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπανάνες και κόβετε καθεμία σε χοντρές ροδέλες.
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι και χτυπάτε σε μπολ τα ασπράδια των αυγώνμε ελάχιστο νερό.
Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, το καβουρντίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βουτάτε τις ροδέλες της μπανάνας στο ασπράδι και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να κάνουν μια λεπτή κρούστα και να πάρουν απαλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε τις μπανάνες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Τις σερβίρετε σε πιατάκια, καρφωμένες με οδοντογλυφίδες. Περιχύνετε τις μπανάνες με λίγο μέλικαι πασπαλίζετε με το σουσάμι ή το καρύδι.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
15'
6
Υλικά
6 μπανάνες(όχι πολύ ώριμες)
2 αυγά (τα ασπράδια μόνο)
σουσάμι ή καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού