Φτερούγες κοτόπουλου μαγειρευτές με ντομάτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τις φτερούγες κοτόπουλου σε δύο δόσεις (για να σας χωρέσουν) μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε απ' το σκεύος και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Στη συνέχεια σοτάρετε ελαφρά στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ξαναβάζετε στο σκεύος τις φτερούγες, προσθέτετε τις φέτες ντομάτας, το σκορδάκι, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και τα φύλλα δάφνης.
  4. Συμπληρώνετε τα υγρά με μισό φλιτζάνι νερό περίπου, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε για 40'-45' μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σαλτσούλα του. Αν χρειαστεί ρίχνετε ενδιαμέσως λίγο νερό ακόμη.
  5. Σερβίρετε τις φτερούγες συνοδεύοντας με ρύζι, ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
4

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι