Λαχανικά στο τηγάνι με σάλτσα γιαουρτιού – μπλε τυριού
Εικόνα: ICookGreek
Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε σε λεπτές φέτες ή ροδέλες. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψήνετε τα λαχανικά σε δόσεις για να μπορείτε να τα ελέγχετε και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα συμπληρώνοντας με λάδι αν χρειαστεί.
Στραγγίζετε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το γιαούρτι, το μπλε τυρι, το σκόρδο, το βασιλικό ή μαϊντανό και το ξίδι και συνοδεύετε τα ζεστά λαχανικά με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
Εικόνα: ICookGreek
30'
4
Υλικά
1 κιλό λαχανικά εποχής (κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκα και 2 ξερά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο