Τέλεια σαλάτα με φακές, πιπεριά Φλωρίνης και καπνιστή πέστροφα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και καρφώνετε τα δύο γαρίφαλα. Βράζετε στο νερό με το κρεμμύδι, τις φακές, τη δάφνη και το αλάτι σε μικρή κατσαρόλα 35΄. Στραγγίζετε τις φακές και πετάτε το κρεμμύδι και τη δάφνη.
- Προσθέτετε στις ζεστές φακές 1/2 φλιτζάνι λάδι, το ξίδι, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το σέλινο ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε την πέστροφα για 2΄-3΄. Σβήνετε με το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Μοιράζετε σε 4 πιάτα τις φακές και γαρνίρετε με την πέστροφα. Πασπαλίζετε τη σαλάτα με πιπέρι και σερβίρετε.
Tip. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει λίγο τραγανό μπέικον ψιλοκομμένο. Ταιριάζει απόλυτα η γεύση, αλλά μειώνεται η διατροφική ισορροπία του πιάτου.