Παραδοσιακή κουζίνα - Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπάμιες
Εκτέλεση
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο. Το βγάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και πάλι, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30’.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις μπάμιες και τις ραντίζετε με λίγο ξίδι. Τις ζεματίζετε για 5’, τις στραγγίζετε, τις αφήνετε για 10’ και μετά τις αραδιάζετε πάνω από το κοτόπουλο.
Μ’ ένα κουτάλι τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20’ ακόμη, ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
4
Υλικά
ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 3 κοτόπουλα νανάκια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
6 ώριμες ντομάτες χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες