Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Το ωραίο γλυκό της Κυριακής - Πανακότα με σάλτσα κόκκινων φρούτων και ρούμι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανάβετε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα, ρίχνετε το ρούμι, αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας (αν χρησιμοποιήσατε φρέσκια), κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία στο μεταξύ έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχετε στραγγίσει.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη.
  3. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αδειάζετε την πανακότα σε 6 μπολάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
  4. Για να φτιάξετε τη σάλτσα κόκκινων φρούτων ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά -εκτός από μερικά φρούτα που θα κρατήσετε για τη διακόσμηση- και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Όταν πρόκειται να σερβίρετε την πανακότα, βουτάτε τα μπολάκια σε καυτό νερό 5΄΄ και τα αναποδογυρίζετε σε 6 μικρά πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκα, κόκκινα φρούτα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
20'
6

Υλικά

  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml λευκό ρούμι
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος ή μια δόση εσάνς βανίλιας 

Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων

  • 250 γρ. κόκκινα φρούτα, ανάμεικτα ή ένα είδος ( βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλες ή κεράσια χωρίς κουκούτσια) και μερικά ολόκληρα για το γαρνίσιρσμα
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • ο χυμός 1/2 λεμονιού