Ζεματίζετε τις ροδέλες των κολοκυθιών σε αλατισμένο νερό 4΄-5΄και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε τo 1/3 από τις ροδέλες κολοκυθιών στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τα πολτοποιείτε.
Βάζετε το πολτοποιημένο μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τις υπόλοιπες ροδέλες κολοκυθιών, την παρμεζάνα, την μισή κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύετε.
Βράζετε τα ζυμαρικάσύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με το πολτοποιημένο μείγμα κολοκυθιών και τα απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατεύετε το λιωμένο μπλε τυρί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
6
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά με κοντό σχήμα (ριγκατόνι, πένες κ.λπ.)