Συνταγές | ICookGreek

Γλυκάκια με ανανά και αφράτη κρέμα γιαουρτιού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φύλλο της σφολιάτας σε 20 μακρόστενες λωρίδες σαν κορδόνια. Τυλίγετε κάθε μισή φέτα ανανά με τo ζυμαρένιο κορδόνι.
  2. Τοποθετείτε τα σφολιατίνια με τον ανανά σε ταψί καλά βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε 10’-15’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με το μέλι και τη σαντιγί και προσθέτετε -αν θέλετε- και λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας. 
  4. Συνοδεύετε τα σφολιατίνια με την κρέμα, αφού τα πασπαλίσετε (προαιρετικά) με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
10

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 10 ροδέλες ανανά κονσέρβας κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)