Με απωανατολίτικη διάθεση - Stir fry με φασολάκια, πιπεριές και κάσιους
Εκτέλεση
Σε γουόκ (ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι) ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 5΄-6΄ τα φασολάκια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτετε στο σκεύος το σησαμέλαιο και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο, τις κορφές από τα σπαράγγια, τα πράσα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄ ακόμη ανακατεύοντας.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς (stir fry) μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. (Τα λαχανικά με αυτό τον τρόπο θα παραμείνουν τραγανά και θα διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό).
Στο τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό και τα κάσιους, ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε να σοταριστούν μαζί με το μείγμα των λαχανικών 2΄-3΄. Τα σερβίρετε με ρύζι.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
20'
4
Υλικά
250 γρ. φασολάκια καθαρισμένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
250 γρ. κορφές από σπαράγγια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ή φέτες
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα