Μοσχαράκι-μπουκιές κοκκινιστό με αρακά
Εκτέλεση
- Για το ζωμό: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τη σελινόριζα και τα καρότα. Βάζετε τα κομμένα λαχανικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά του ζωμού σε μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνετε να πάρουν βράση, κατόπιν μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 50’. Όταν κρυώσει ο ζωμός, τον φιλτράρετε και τον κρατάτε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τους κύβους του μοσχαριού. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι και ροδίζετε το κρέας, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το κρασί και το μισό ζωμό που φτιάξατε και σιγοβράζετε για 45’.
- Στο υπόλοιπο λάδι, σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τον αρακά και ανακατεύετε μέχρι να ξεπαγώσει. Τον προσθέτετε στο μισοβρασμένο κρέας μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, την ντομάτα, αλατοπίπερο και πάπρικα και βράζετε μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας και εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με την πλούσια σάλτσα του.
Tip. Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.