Ελαφριά κουζίνα - Φιλέτο ψαριού σουβλάκι
Εκτέλεση
- Κόβετε το ψαχνό του ψαριού σε κομμάτια 4-5 εκ.
- Ετοιμάζετε τη μαρινάτα ως εξής: Ανακατεύετε το λαδολέμονο με το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο. Τοποθετείτε το ψάρι σε φαρδύ σκεύος και το περιχύνετε με τη μαρινάτα. Το βάζετε σκεπασμένο στο ψυγείο 2-3 ώρες.
- Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες (το εξωτερικό μέρος τους για να μπορούν να σταθούν στο σουβλάκι). Κόβετε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Περνάτε το ψάρι σε σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα ντομάτα, πιπεριά, δάφνη και κρεμμύδι.
- Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ 8’-10’ από κάθε πλευρά.
- Στο μεταξύ βράζετε 10’ τη μαρινάδα που περίσσεψε. Περιχύνετε τα σουβλάκια ζεστά με τη μαγειρεμένη μαρινάδα.
Tip. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματίνια αντί για ντομάτες, απλώς κόψτε τα στη μέση.