Κρύο πιάτο - Ντομάτες γεμιστές με πλιγουροσαλάτα
Εκτέλεση
1. Κόβετε μια λεπτή φέτα από κάθε ντομάτα και αδειάζετε τη σάρκα τους με το ειδικό εργαλείο. Αφαιρείτε τους σπόρους και ψιλοκόβετε τη σάρκα.
2. Ρίχνετε το πλιγούρι σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε την πιπεριά, τη σάρκα της ντομάτας, το κρεμμύδι, τις ελιές, το δυόσμο και το μαϊντανό.
3. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε την πλιγουροσαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε το καβουρντισμένο κουκουνάρι. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες.
4. Τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τις σερβίρετε.