Ξεπλένετε το κινόα πολύ καλά μέχρι το νερό του να βγαίνει καθαρό.
Ρίχνετε 2 1/2 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κινόα και λίγο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά 12’, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνετε το κινόα να κρυώσει και το ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει.
Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το μέλι και το ξίδι.
Βάζετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα τα ντοματίνια ή τις ντομάτες, το αγγουράκι, τα δύο είδη κρεμμυδιών και τα φρέσκα μυρωδικά και περιχύνετε με το λαδόξιδο.
Προσθέτετε το κινόα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
20'
4
Υλικά
1 φλιτζάνι λευκό κινόα
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή 3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
1 αγγουράκι σε κύβους ή ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 ξηρό κρεμμύδι σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός και δυόσμος, ψιλοκομμένος