Συνταγές | ICookGreek

Κυρίως πιάτο – Κρασάτο χοιρινό με φρέσκα δαμάσκηνα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε το χοιρινό για 1 ώρα μέσα σε λεκάνη που περιέχει νερό και άφθονο ξίδι. Κατόπιν το στραγγίζετε και το σκουπίζετε καλά. Το αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε λίγα λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και βράζετε 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά. 
  3. Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, το μέλι και σιγοβράζετε περίπου 1 ώρα.
  4. Πολτοποιείτε τα καρότα στο μπλέντερ και προσθέτετε τον πολτό στη σάλτσα του φαγητού μαζί με την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) και το αλατοπίπερο. Βράζετε 5΄ και σερβίρετε το φαγητό αμέσως με ρύζι.

Tip. Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο κομμάτι χοιρινού σε δυχτάκι και να το κόψετε στο τέλος σε φέτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
4

Υλικά

  • χοιρινό: 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες ή ολόκληρο σε δυχτάκι
  • κρεμμύδια: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • δαμάσκηνα: 6 φρέσκα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • κρασί: 300 ml λευκό ή κόκκινο ξηρό
  • γούστερ σος: 2 κουταλιές της σούπας
  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • καρότα: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • μέλι: 1 κουταλιά της σούπας
  • κρέμα γάλακτος: 6 κουταλιές της σούπας ( προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι