Κυρίως πιάτο – Κρασάτο χοιρινό με φρέσκα δαμάσκηνα
Εκτέλεση
- Αφήνετε το χοιρινό για 1 ώρα μέσα σε λεκάνη που περιέχει νερό και άφθονο ξίδι. Κατόπιν το στραγγίζετε και το σκουπίζετε καλά. Το αλατοπιπερώνετε.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε λίγα λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και βράζετε 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά.
- Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, το μέλι και σιγοβράζετε περίπου 1 ώρα.
- Πολτοποιείτε τα καρότα στο μπλέντερ και προσθέτετε τον πολτό στη σάλτσα του φαγητού μαζί με την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) και το αλατοπίπερο. Βράζετε 5΄ και σερβίρετε το φαγητό αμέσως με ρύζι.
Tip. Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο κομμάτι χοιρινού σε δυχτάκι και να το κόψετε στο τέλος σε φέτες.