Κουνέλι με φασολάκια σε σάλτσα ντομάτας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε το κουνέλι με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι. Κατόπιν το στραγγίζετε και το στεγνώνετε καλά.
  2. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κουνελιού. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τις βάζετε σε πιατέλα.
  3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν ελαφρά, προσθέτετε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα ντοματάκια κονσέρβας και το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κουνέλι, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να συνεχίσουν το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 30’.
  5. Στο μεταξύ καθαρίζετε τα φασολάκια. Τα ζεματίζετε για 5’, τα στραγγίζετε, τα αφήνετε για 10’ να κρυώσουν λίγο και μετά τα αραδιάζετε πάνω από το κουνέλι. Μ’ ένα κουτάλι, τα περιχύνετε με τη σάλτσα της κατσαρόλας, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30’ ακόμη.

Tip. Συνδυάστε το πιάτο με ένα κόκκινο όχι πολύ ώριμο κρασί. Επιλέξτε ένα σχετικά φρέσκο κρητικό Μανδηλάρι ή ένα πολυποικιλιακό χαρμάνι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
4

Υλικά

1½ κιλό κουνέλι κομμένο σε μερίδες
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 μικρές πατάτες καθαρισμένες
6 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρους
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 ml λευκό, ξηρό κρασί 
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
900 γρ. φασολάκια πράσινα 
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ξίδι