Έτσι φτιάχνεται το τέλειο σουφλέ βανίλιας - Φουσκωτό και αεράτο
Εκτέλεση
Βράζετε τα 2/3 από το γάλα με την εσάνς ή το μπαστουνάκι της βανίλιας 4’-5’.
Αφαιρείτε κατόπιν το μπαστουνάκι (αν το χρησιμοποιήσετε) και ρίχνετε το βούτυρο. Συνεχίζετε το βράσιμο 1’-2’ ακόμη.
Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και έναν κρόκο αυγού και ανακατεύετε καλά.
Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Ρίχνετε τους υπόλοιπους κρόκους και σιγοβράζετε 2’ ανακατεύοντας.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα στο μείγμα γάλακτος-αλευριού και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνετε 4 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Μοιράζετε το μείγμα στα σκεύη. Ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο στους 200-220° C 12'-15', μέχρι να χρυσίσουν επιφανειακά και να φουσκώσουν.
Σερβίρετε αμέσως (αν θέλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη).
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
4
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια