Ψαρονέφρι με πουρέ κολοκυθιού και λαδολέμονο του Λευτέρη Λαζάρου - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετάκια.
- Ετοιμάζετε τον πουρέ κολοκυθιών. Βάζετε ελαιόλαδο να ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε τα κολκύθια μέσα. Τα σοτάρετε καλά και τους ρίχνετε το λεμόνι και αλάτι. Αδειάζετε τα κολοκυθάκια στο μπλέντερ ή σε πολτοποιητή και τα πολτοποιείτε.
- Λαδώνετε τα φιλετάκια χοιρινού με μικρή ποσότητα ελαιόλαδο και αλατίζετε. Προσθέτετε τη μαντζοιυράνα και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε με το χέρι να πάνε τα υλικά παντού και τα ψήνετε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Αν έχετε θερμόμτερο, ο Λευτέρης Λαζάρου λέει ότι το χοιρινό φιλέτο είναι έτοιμο στους 62°-63°.
- Ετοιμάζετε το λαδολέμονο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε τα φιλετάκια με τον πουρέ και το λαδολέμονο.
Tips. Με λίγο νερό και χυμό λεμονιού τα κομμένα κολοκυθάκια δεν μαυρίζουν. Κρατώντας τους σπόρους τους θα βγάλουν υγρά, οπότε δεν θα χρειαστείτε επιπλέον ζωμό ή νερό.
Σημείωση: Τη συνταγή παρουσίασε ο Λευτέρης Λαζάρου στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.