Αναμειγνύετε τα δυο αλεύριαμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν και το αλάτι στο μίξερ.
Προσθέτετε το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε το καλαμπόκι, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα ή ταψί και αδειάζετε το μείγμα.
Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνετε το ψωμί στους 210 ?C για 30'-35', ώσπου να πάρει γλυκό χρώμα η επιφάνεια. Αναποδογυρίζετε το ψωμί σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
8
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά μαγιά ξηρή
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 αυγό
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και ψιλoκομμένο (προαιρετικά)