Συνταγή του Σαββατοκύριακου: Παστιτσάδα με μοσχαράκι - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζετε το μοσχαράκι καλά απ' όλες τις πλευρές.
- Αφαιρείτε το κρέας, συμπληρώνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Ξαναρίχνετε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τον πελτέ, το ξίδι, τρία φύλλα δάφνης και το μείγμα των μπαχαρικών σπετσιερικό. Ανακατεύετε καλά.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, λίγο νερό και τον κύβο, αν βάλετε. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, συμπληρώνοντας όποτε χρειάζεται με νερό.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα σουρώνετε και τα περνάτε από λίγο βούτυρο. Σερβίρετε το κρέας με τα ζυμαρικά και κεφαλοτύρι.
Τι είναι το σπετσιερικό Πρόκειται για μείγμα πολλών μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα.
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.