Συνταγές |ICookGreek

Απόψε έχει ζυμαρικά - Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρείτε τα υγρά τους και τους σπόρους. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσέι το κρεμμύδι, προσθέτετε το μαϊντανό και τα αυγά και τηγανίζετε μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη. Βγάζετε το μπέικον και βάζετε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σπανάκι. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας προσεχτικά.
  3.  Στο μεταξύ βράζετε τις φρέσκες παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
  4. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το αυγό και το κρεμμύδι, το μπέικον, το σπανάκι και τις ντομάτες και τις σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 400 γρ. παπαρδέλες φρέσκες ή κλασικές
  • 8 φέτες μπέικον
  • 3-4 ντοματίνια ώριμα, σφιχτά
  • μερικά φύλλα σπανάκι baby
  • 200 γρ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο  
  • 1/4  φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο