Γλυκάκι κανείς; Κέικ λεμονιού με αρωματικό γλάσο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το κέικ
- Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα.
- Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το χυμό λεμονιού στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγών ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε μια λεία χυλώδη ζύμη.
- Ρίχνετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 45'-50'. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 15'.
Ετοιμάζετε το γλάσο
- Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύτε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.
- Προσθέτετε περισσότερο χυμό λεμονιού ή ζάχαρη άχνη, ανάλογα με το αν θέλετε να το αραιώσετε ή να το πήξετε κι άλλο.
- Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ και το βοηθάτε με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού.
- Αν θέλετε γαρνίρετε το κέικ με λίγο ξύσμα λεμονιού, φέτες λεμόνι κ.λπ..