Κοτόπουλο με ελιές, πράσα και γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τις ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.
2. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τα πράσα. Τα σοτάρετε 7’-8’ ανακατεύοντας συχνά.
3. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το θυμάρι ή τη ρίγανη και ζεστό νερό που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Το βράζετε για 30'-35' περίπου.
4. Δέκα λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε τις ελιές.
5. Τέλος διαλύετε στη σάλτσα του φαγητού το γιαούρτι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.