Aφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη και πατάτες στο φούρνο - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Βάζετε τις νιφάδες βρώμης στο multi και προσθέτετε λίγο φρέσκο γάλα να τις βοηθήσετε να φουσκώσουν και λίγη ντομάτα. Τις πολτοποιείτε και τις αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στον κιμά και προσθέτετε το ασπράδι, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά και τον πολτό των νιφάδων βρώμης. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα για τουλάχιστον 30' στο ψυγείο, πριν το πλάσετε σε μπιφτέκια. Τα τηγανίζετε ή τα ψήνετε στο φούρνο.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τις πατάτες (εκτός από τις ίδιες) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις πατάτες σε ταψί και περιχύνετε με το μείγμα του ελαιολάδου. Προσθέτετε και το νερό. Ψήνετε στους 200° C για 40' ή μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που σας αρέσει.
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.