Συνταγές |Πέτρος Συρίγος

Aφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη και πατάτες στο φούρνο - Δείτε βίντεο

Εικόνα: petros-syrigos.com

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις νιφάδες βρώμης στο multi και προσθέτετε λίγο φρέσκο γάλα να τις βοηθήσετε να φουσκώσουν και λίγη ντομάτα. Τις πολτοποιείτε και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στον κιμά και προσθέτετε το ασπράδι, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά και τον πολτό των νιφάδων βρώμης. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα για τουλάχιστον 30' στο ψυγείο, πριν το πλάσετε σε μπιφτέκια. Τα τηγανίζετε ή τα ψήνετε στο φούρνο.
  3. Βάζετε όλα τα υλικά για τις πατάτες (εκτός από τις ίδιες) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις πατάτες σε ταψί και περιχύνετε με το μείγμα του ελαιολάδου. Προσθέτετε και το νερό. Ψήνετε στους 200° C για 40' ή μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που σας αρέσει.

Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: petros-syrigos.com
60'
6

Υλικά

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του) ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 5 πατάτες μέτριες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα του)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. νερό