Συνταγές |Αρχείο Έθνους

Σάλτσα τσένταρ για πατάτες τηγανητές και σπιτικά μπέργκερ

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τσένταρ σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε να διαλυθεί το τυρί.
  2. Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και προσθέτετε μια δυο κουταλιές στο μείγμα του τυριού. Ανακατεύετε λίγο ακόμη να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.

Tip. Αν θέλετε να τονώσετε το «κροκί» χρώμα του τσένταρ, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα λίγο κουρκουμά ή πάπρικα. Με τη σος αυτή περιχύνετε μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές, νάτσος κ.λπ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
10'
4

Υλικά

  • 150 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό