Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και ροδίζετε ελαφρά τις μπουκιές του χοιρινού. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια.
Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε ζεστό νερό να μισοκαλύπτει το κρέας και μαγειρεύετε για 20’-25' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί ενδιαμέσως συμπληρώνετε με νερό.
Δυο-τρία λεπτά πριν κατεβάστε το φαγητό, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε αφήνοντας να πάρει άλλες μια δυο βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ή φτιάχνετε πιλάφι σύμφωνα με τη συνταγή που θα βρείτε εδώκαι σερβίρετε με τις μπουκιές χοιρινού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
4
Υλικά
800 γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκιές (ψαρονέφρι ή λαιμός)