Συνταγές |ICookGreek

Της κατσαρόλας - Χοιρινό ριγανάτο με ρύζι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και ροδίζετε ελαφρά τις μπουκιές του χοιρινού. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια.
  2. Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και αλατοπιπερώνετε.
  3. Προσθέτετε ζεστό νερό να μισοκαλύπτει το κρέας και μαγειρεύετε για 20’-25' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί ενδιαμέσως συμπληρώνετε με νερό.
  4. Δυο-τρία λεπτά πριν κατεβάστε το φαγητό, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε αφήνοντας να πάρει άλλες μια δυο βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ή φτιάχνετε πιλάφι σύμφωνα με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ και σερβίρετε με τις μπουκιές χοιρινού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκιές (ψαρονέφρι ή λαιμός)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 από κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ο χυμός ενός λεμονιού
  • 200 γρ. ρύζι