Συνταγές | ICookGreek

Τι τρώμε το βράδυ - Χοιρινά μπριζολάκια με ντοματίνια, ταμπάσκο και κρασί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ροδίζετε και από τις δυο πλευρές.
  2. Τις βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ξαναβάζετε μέσα στο τηγάνι τις μπριζόλες και σβήνετε με το κρασί και τo ταμπάσκο. Προσθέτετε το φασκόμηλο και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 15’-20’, γυρίζοντας συχνά τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα μέχρι τα υγρά να μειωθούν πολύ.
  4. Σερβίρετε τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, με νιόκι ή με πουρέ.
Tip. Μπορείτε να φτιάξετε το γρήγορο, πεντανόστιμο πιάτο είτε με μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκαλο είτε με ψαρονέφρι σε φέτες αλλά ακόμη και με παντσετάκια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • χοιρινές μπριζόλες: 4 λεπτές
  • ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • λευκό κρασί: 150 ml
  • ταμπάσκο: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • φασκόμηλο: 4-5 φυλλαράκια
  • ντοματίνια κόκκινα ή/και κίτρινα: 10 ξεφλουδισμένα
  • αλάτι, πιπέρι