Για ένα κρασί – Φανταστική κις λορέν με σπιτική ζύμη
Εκτέλεση
Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο. Zυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Βάζετε το φύλλο σε στρογγυλή φόρμα με ψηλά τοιχώματα (ακόμη καλύτερα αποσπώμενα).
Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζετε χωρίς λιπαρή ύλη για 2΄ τα κυβάκια του μπέικονμέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι. Τα σκορπίζετε στη βάση της τάρταςμαζί με τα τυριά.
Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.