Κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι - Χοιρινό κότσι με πατάτες στη λαδόκολλα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα κότσια από χοιρινό σε ένα ταψί. Ανακατεύετε το μοσχοκάρυδο με τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τα κότσια γύρω γύρω με τα χέρια σας.
  2. Τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί και σκορπίζετε γύρω γύρω τις πατατούλες και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με το σκόρδο και περιχύνετε με το λάδι. Σκεπάζετε με λαδόκολλα καλά κλείνοντας περιμετρικά το φαγητό.
  3. Ψήνετε τα κότσια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°- 200° C για 2 ώρες περίπου, χωρίς να τα ξεσκεπάσετε. Μόλις αρχίσει το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο, είναι έτοιμα.
  4. Ξεσκεπάζετε προσεκτικά, αφήνετε να ροδίσουν και τα σερβίρετε ζεστά με τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τη σάλτσα τους.
Tip Για πιο γιορτινή γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε κυδώνια, ξινόμηλα ή γλυκοπατάτες.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
120'
6

Υλικά

  • πατάτες: 1 κιλό μικρές, στρογγυλές ή μεγάλες, κομμένες
  • κρεμμύδια: 3 κομμένα σε ροδέλες
  • σκόρδο: 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • πάπρικα: 2 κουταλιές της σούπας (γλυκιά)
  • μοσχοκάρυδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • μουστάρδα: 2 κουταλιές της σούπας, σκόνη
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο