Καψαλίζετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο. Ζεματίζετε τα συκωτάκια, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.
Σβήνετε με το κονιάκ και το ζωμό κότας και βράζετε 25’-30’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε στη γέμιση τα μισά κάστανα χοντροκομμένα και το μαϊντανό και τη βάζετε με ένα κουτάλι στην κοιλιά του πουλερικού.
Γεμίζετε με το μείγμα αυτό την κοιλιά της γαλοπούλας. Τη ράβετε καλά και την τοποθετείτε σε γάστρα. (Αν θέλετε βάζετε γύρω από το πουλερικό πατατούλες μικρές στρογγυλές).
Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο τη γαλοπούλα και την ψήνετε στους 170° C για 3 ώρες (στο τέλος ξεσκεπάζετε τη γάστρα για να πάρει χρώμα η γαλοπούλα). Σερβίρετε τη γαλοπούλα ολόκληρη στην πιατέλα με τα υπόλοιπα ολόκληρα κάστανα ή κομμένη σε φέτες με λίγη γέμιση σε κάθε πιάτο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
210'
10
Υλικά
γαλοπούλα: 1 γύρω στα 3,5 - 4 κιλά συκωτάκια κοτόπουλου: 250 γρ. κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο βούτυρο: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κιμάς: 400 γρ. κονιάκ: 100 ml κάστανα: 600 γρ., βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα και ολόκληρα ζωμός κότας: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός: 2-3 κουταλιές, ψιλοκομμένος αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο