Συνταγές |ICookGreek

Κυριακάτικο τραπέζι - Μοσχάρι κατσαρόλας με πιπεριές και πουρέ πατάτας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τα πράσα και την πιπεριά και τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά σε μια κατσαρόλα, μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών ή κρέατος.

2. Κόβετε σε κύβους 3-4 εκ. το μοσχαρίσιο ψαχνό το αλατοπιπερώνετε, το αλευρώνετε και το ροδίζετε ομοιόμορφα στην ίδια κατσαρόλα, αφού προσθέσετε και το υπόλοιπο λάδι.

3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το δεματάκι με τα μυρωδικά, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Σβήνετε με το κρασί, κλείνετε το καπάκι και περιμένετε να εξατμιστεί.

4. Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό, αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου.

5. Στο μεταξύ πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε τις φλούδες και λιώνετετις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι. Βάζετε τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και το γάλα και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι και ξανανακατεύετε καλά.

6. Αφαιρείτε από το μοσχαράκι το δεματάκι με τα μυρωδικά και αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10? περίπου προτού το σερβίρετε με τον πουρέ πατάτας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
100'
6

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 150ml λευκο κρασί 
  • 400 γρ. κρεμμύδια
  • 3 πράσα
  • 1 πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους και κοτσάνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 δεματάκι μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη και δεντρολίβανο δεμένα όλα μαζί)
  • ½ λίτρο περίπου ζωμό από κρέας ή από λαχανικά
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 900 γρ. πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 150 ml γάλα χλιαρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο