Συνταγές | ICookGreek

Γιορτινό τραπέζι - Χοιρινό κατσαρόλας με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και καρότα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το χοιρινό σε φέτες πάχους 2 εκ. (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη να το κάνει). Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.
  2. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.
  3. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Μαγειρεύετε το φαγητό περιχύνοντας το κρέας και τα καρότα κάθε τόσο με το ζουμί και γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό -για 45’ περίπου.
  4. Τα τελευταία 20΄ προσθέτετε και τα δαμάσκηνα. Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κρέας, τα καρότα και τα δαμάσκηνα και δένετε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος.
  5. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Τοποθετείτε σε μία πιατέλα το κρέας , τα καρότα και τα δαμάσκηνα και συνοδεύετε με τη σάλτσα.
Tip. Στο φαγητό αυτό με την πλούσια σάλτσα ταιριάζει ένας ωραίος, σχετικά σφιχτός, σπιτικός πουρές πατάτας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
6

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο ή πλάτη
  • 30 μεγάλα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος