Συνταγές | Αρχείο Έθνους

Για το κρύο - Αχνιστή κουνουπιδόσουπα με κρέμα και κύμινο

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα ταψί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κύμινο και λίγο αλάτι. Ψήνετε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C. 
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο. Σοτάρετε τα υλικά για 5'-7' ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το σκόρδο και ύστερα από 1'-2' ρίχνετε και το κουνουπίδι. Βάζετε και τα 750 ml ζωμού και μαγειρεύετε για 10'. 
  3. Πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή ρίχνοντάς τη τμηματικά στο μπλέντερ. Προσθέτετε την κρέμα, αλατοπίπερο και -αν θέλετε τη σούπα σας πιο αραιή- λίγο ακόμη από το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Σερβίρετε με κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
40'
4

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 750-850ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
  • κρουτόν σκόρδου για το σερβίρισμα