Μεθυστικά «τρουφάκια» από κέικ και λικέρ ουίσκι-κρέμας
Εκτέλεση
Τρίβετε το κέικ ή τους δίσκους παντεσπάνι σε ψίχουλα σε μεγάλο μπολ με τα χέρια ή στο μπλέντερ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα τα 100 γρ. κουβερτούρα. Ανακατεύετε να λιώσει καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το τριμμένο παντεσπάνι.
Προσθέτετε το λικέρ. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια συμπαγή, εύπλαστη «ζύμη». Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Λιώνετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε κορνέ. Διακοσμείτε τα τρουφάκια στην κορφή τους με σοκολάτα και αφήνετε όση χρειαστεί να σφίξει.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
120'
10
Υλικά
1 κέικ σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό (ή σοκολατένιο παντεσπάνι απ' το σούπερ μάρκετ) γύρω στα 450 γρ.