Παντσέτες ψητές, ριγανάτες - Εύκολες, γρήγορες, χορταστικές
Εκτέλεση
Ρίχνετε τις παντσέτες σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το πιπέρι, τη ρίγανη, το λεμίνο και το κρεμμύδι κομμένο ρε ροδέλες. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε 1 με 2 ώρες να μαριναριστούν.
Ψήνετε τις παντσέτες στο τηγάνι ή στο γκριλ αλατίζοντας προς το τέλος.
Αν προτιμήσετε τηγάνι ή το σχαροτήγανο, το βάζετε στη φωτιά να κάψει και απλώνετε τις παντσέτες σε όλη την επιφάνειά του προσέχοντας να μην αλληλοκαλύπτονται, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αν δεν χωράνε, τις βάζετε σε δόσεις. Ψήνετε από κάθε πλευρά περίπου 7'-8' ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο, ρόδινο χρώμα.
Αν προτιμήσετε το γκριλ, απλώνετε τις παντσέτες στη σχάρα του φούρνου και βάζετε από κάτω ένα ταψί με νερό (να πέφτει το λίπος εκεί καθώς ψήνονται, ώστε να μην έχετε πολλή δουλειά στο καθάρισμα μετά). Τις ψήνετε για 7'-8' από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.