Του φούρνου - Πένες ογκρατέν με αρακά και καρότα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αδείαζετε σε ένα μπολ.
- Αναμειγνύετε την μπεσαμέλ με το κεφαλοτύρι και αλατοπίπερο και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μπολ.
- Σοτάρετε στη 1 κουταλιά βούτυρο τον αρακά και το καρότο. Τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύετε.
- Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο και αντικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Απλώνετε μέσα το μείγμα με τα ζυμαρικά και ψήνετε στους 180° -200° C 45'.
Tip. Αν πάρετε έτοιμο μείγμα μπεσαμέλ, θα τη φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της, αλλιώς ανατρέξτε στη σπιτική συνταγή πατώντας εδώ.