Συνταγές |ICookGreek.Com

Του τηγανιού - Κροκέτες μπακαλιάρου και καπνιστής πέστροφας

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε μαζί σε ένα μπολ τον μπακαλιάρο, την πέστροφα, τα κρεμμύδια, τις λιωμένες πατάτες, το σκόρδο, τα αυγά, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την πιπερίτσα, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα μεγάλες κροκέτες. Πασπαλίζετε τις κροκέτες με τριμμένη φρυγανιά και τις αφήνετε στο ψυγείο 30΄.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
60'
4

Υλικά

  • μπακαλιάρος: 400 γρ. βρασμένος και κομματιασμένος
  • πέστροφα καπνιστή: 1 φιλέτο κομματιασμένο
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα
  • πατάτες: 3 βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
  • αυγά: 2 χτυπημένα
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
  • πιπερίτσα καυτερή: ½ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • φρυγανιά τριμμένη:100 γρ.
  • χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο