Νηστίσιμα και vegan: Μανιτάρια στιφάδο – Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Αχνίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκορδάκι, τα καρότα, τις πατάτες και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα με τον πελτέ και το δενδρολίβανο.
- Ρίχνετε νερό τόσο ώστε να μισοκαλυφθούν τα υλικά. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20’ σκεπασμένο.
- Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα μυρωδικά και περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά σιγά σιγά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Σημείωση: Το νόστιμο λαδερό πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.