Πιάτο χωρίς κρέας – Παντζαρόσουπα με γιαούρτι
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού κρύο νερό ή ζωμό και το λάδι και βράζετε για 30’-35’.
- Σε μικρό μπολ αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στη σούπα και δένετε σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας με το σύρμα των αυγών. Φιλτράρετε τη σούπα και την αφήνετε να κρυώσει.
- Προσθέτετε το γιαούρτι στο φιλτραρισμένο υγρό. Ρίχνετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και άσπρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τη σερβίρετε, γαρνίρετε -αν θέλετε- με λίγο γιαούρτι, κυβάκια φέτας ή κατσικίσου τυριού, σουσάμι ή λίγο τριμμένο παντζάρι.
Λίγα λόγια για τη συνταγή. Ζεστή, θρεπτική και vegetarian, η σούπα με παντζάρια και γιαούρτι είναι μια νοστιμότατη no-meat-today ιδέα. Μπορείτε να της προσθέσετε κύβους φέτας ή κατσικίσιου τυριού χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.