Νηστίσιμη και vegan – Καροτόσουπα με πατάτες και μανιτάρια
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το σέλερι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2'. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το νερό και το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε ανοιχτή κατσαρόλα για μισή ώρα.
Μόλις δείτε ότι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, παίρνετε δόσεις με την κουτάλα (λαχανικά και ζουμί) και πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Όταν πολτοποιήσετε όλα τα λαχανικά, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνετε να βράσουν λίγο ακόμα, προσθέτετε πάλι λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.