Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε τα αμύγδαλα και το βούτυρο. Δουλεύετε με τις άκρες των δακτύλων μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό, 1 κουταλιά νερό και ζυμώνετε.
Ανοίγετε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το μοιράζετε σε 6 φόρμες ατομικές για τάρτες, καλύπτοντας τις βάσεις και τα πλαϊνά τους (ή σε φόρμα για μάφιν). Τρυπάτε τις βάσεις της τάρτας με ένα πιρούνι και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζετε τις άδεις τάρτες απ' το ψυγείο, τις καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί, αδειάζετε μερικά φασόλια ή ρεβίθια από πάνω (ωμά, για βάρος) και τις ψήνετε για 12΄στους 200° C . Αφαιρείτε το χαρτί και το βάρος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι οι βάσεις να πάρουν χρώμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής μας συνταγής. Μοιράζετε την κρέμα στις βάσεις των ταρτών, βάζετε από πάνω τις φρέσκες φράουλεςκαι περιχύνετε, αν θέλετε, με σιρόπι φράουλας.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
100'
6
Υλικά
Για τη βάση
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, θρυμματισμένα
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής (έτοιμη ή σπιτική)
500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες