Πανεύκολο γιουβέτσι με ανάμεικτα θαλασσινά – Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα να βράσουν 1.200 γρ. νερό.
- Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι. Ρίχνετε την πιπεριά και τον κύβο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και τα θαλασσινά (ξεπαγωμένα) και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη (3’-4’).
- Προσθέτετε το κριθαράκι, βράζετε για 5’ ακόμη και ρίχνετε μέσα τα 1.200 γρ. καυτό νερό.
- Πασπαλίζετε με τον βασιλικό, σκεπάζετε το φαγητό και αποσύρετε από τη φωτιά. Το κριθαράκι θα τραβήξει τα υγρά και θα μαγειρευτεί χωρίς να λασπώσει.
Σημείωση: Το νόστιμο κριθαράκι θαλασσινών πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.