Ομελέτα σα …χωριάτικη – Με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές
Εκτέλεση
Κομματιάζετε τη φέτα και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα ή το Σαν Μιχάλη.
Σε μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) ή παρεμφερές σκεύος ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το κίτρινο τριμμένο τυρί.
Σε μπολ αναμειγνύετε τη φέτα, τη ντομάτα και την πιπεριά, αλατίζετε και τα περιχύνετε με λίγο λάδι.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγάμε 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλιές νερό και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζετε το τηγάνι με τα κρεμμύδια να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά από πάνω. Ανασηκώνετε λίγο για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8’-10’ περίπου.
Μεταφέρετε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα λίγη από τη φέτα, την ντομάτα και την πιπεριά. Συνοδεύετε με την υπόλοιπη σαλάτα.