Φουλ σε καλά λιπαρά - Σολομός ψητός με πράσα και ντοματίνια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
- Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
- Σκεπάζετε το φαγητό πολύ καλά με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Σολομός και ελαιόλαδο καθιστούν το πιάτο αυτό σημαντική πηγή καλών λιπαρών, πολύτιμων για την υγεία του οργανισμού.