Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Αφράτα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις αναμειγνύετε σε ένα ταψάκι με όλα τα άλλα υλικά τους (το σκόρδο το βάζετε ολόκληρο) και τις ψήνετε 45’ σε προθερμασμένο φούρνο.
  2. Ρίχνετε τον κιμά σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε. Αν ο κιμάς είναι σφιχτός θα του βάλετε λίγο νεράκι, ώστε να γίνει μαλακός και αφράτος.
  3. Πλάθετε μπιφτέκια όχι πολύ λεπτά και τα τοποθετείτε πάνω στις πατάτες (να μην ακουμπούν τον πάτο του ταψιού). Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180° C για 20’-25’, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Σημείωση: Τα πεντανόστιμα, ζουμερά και χορταστικά μπιφτέκια, ιδανικά για το οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
70'
6

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 10 φέτες ψωμί του τοστ περασμένες από το μούλτι να γίνουν χονδρά ψίχουλα
  •  αλάτι – πιπέρι
  •  1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι