Αφράτα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις αναμειγνύετε σε ένα ταψάκι με όλα τα άλλα υλικά τους (το σκόρδο το βάζετε ολόκληρο) και τις ψήνετε 45’ σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ρίχνετε τον κιμά σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε. Αν ο κιμάς είναι σφιχτός θα του βάλετε λίγο νεράκι, ώστε να γίνει μαλακός και αφράτος.
- Πλάθετε μπιφτέκια όχι πολύ λεπτά και τα τοποθετείτε πάνω στις πατάτες (να μην ακουμπούν τον πάτο του ταψιού). Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180° C για 20’-25’, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σημείωση: Τα πεντανόστιμα, ζουμερά και χορταστικά μπιφτέκια, ιδανικά για το οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.