Το πιο θρεπτικό ψαράκι - Ψητές σαρδέλες με ντομάτα και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα (φρέσκια και λιαστές), αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Ρίχνετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε μια - δυο φορές και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Παίρνετε φιλέτα σαρδέλας ανά δύο και βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέμιση. Κλείνετε απαλά σαν «σάντουιτς» και τοποθετείτε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψηστιέρα ή στα κάρβουνα (απλουστεύει το γύρισμα η διπλή σχάρα με λαβή).
- Ψήνετε 2' απ' τη μια μεριά και 1' από την άλλη. Σερβίρετε τις σαρδέλες περιχυμένες με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Tip. Στο τηγάνι, μόλις γυρίσετε τις σαρδέλες από την άλλη, μειώστε πολύ τη θερμοκρασία γιατί είναι ήδη καυτό. Μην τοποθετήσετε πολλές σαρδέλες σε μία τηγανιά, ώστε να προλαβαίνετε να τις γυρίσετε.