Συνταγές |Νικόλας Καρβέλας

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με απίθανη, κρεμώδη και τυρένια γέμιση - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρολίτσα να ζεσταίνεται το γάλα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με το σύρμα να ομοιογενοποιηθούν. Όταν αρχίσουν να «τσιτσιρίζουν»,  προσθέτετε το ζεστό γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα καθώς η κρέμα θα χυλώνει. Δεν χρειάζεται να πήξει πολύ.
  3. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε ένα φύλλο ζύμης κουρού. Αδειάζετε στο κέντρο του το μείγμα της γέμισης και το απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο κενό περιμετρικά στη ζυμή. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και διπλώνετε τα δύο φύλλα γύρω γύρω για να σφραγίσετε τη γέμιση.
  5. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40'.
Σημείωση: Τη νόστιμη πίτα πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
50'
4

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ. ζαμπόν
  • 400 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού